1 g
Potatis
25 g
Morot
1.67 msk
Vitlöksklyfta
1 msk
Rosmarin
⅓ msk
Rödlök
Champinjoner
Oregano
Ay Cajun-ba
(Innehållersulfiter)Nötfärs
Ketchup
Rucola
Smör*
(Innehållermjölk)Mjölk*
(Innehållermjölk)Olivolja*
Sätt ugnens grillfunktion på 200°C. Skala morot och potatis, skär i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Plocka av rosmarinbladen från stjälken (släng stjälken). Lägg potatis- och morotsbitar, vitlöksklyfta, och rosmarinsblad i en kastrull. Täck grönsakerna med vatten och koka upp. Låt sjuda tills grönsakerna har mjuknat, 25-30 min.
Finhacka rödlök. Tärna svamp i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, svamp, oregano och Cajun kryddmix i 2 min. Lägg till nötfärs. Bryn i 2-3 min. Häll i ketchup och stek i ytterligare 5 min.Tips: Tillsätt en skvätt vatten om du märker att köttet börjar bränna vid.
Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag. Mosa grönsakerna i kastrullen tillsammans med mjölk* och en klick smör*. Krydda med salt* och peppar*.
För över köttfärsen i en ugnsform. Toppa jämnt med de mosade grönsakerna. Grädda i ugnen tills ytan är gyllenbrun, 5-10 min.
Lägg rucola i en skål. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp bitar med shepherd’s pie på tallriken med rucolasallad vid sidan av.