HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShepherd's Pie
topBanner
Shepherd's pie

Shepherd's pie

med rucola

Null

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Potatis

25 g

Morot

1.67 msk

Vitlöksklyfta

1 msk

Rosmarin

⅓ msk

Rödlök

Champinjoner

Oregano

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Nötfärs

Ketchup

Rucola

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)572.3697 kJ
Energi (kcal)136.7996 kcal
Fett13.2427 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater4.1075 g
varav socker3.3 g
Protein0.5673 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnens grillfunktion på 200°C. Skala morot och potatis, skär i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Plocka av rosmarinbladen från stjälken (släng stjälken). Lägg potatis- och morotsbitar, vitlöksklyfta, och rosmarinsblad i en kastrull. Täck grönsakerna med vatten och koka upp. Låt sjuda tills grönsakerna har mjuknat, 25-30 min.

2

Finhacka rödlök. Tärna svamp i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, svamp, oregano och Cajun kryddmix i 2 min. Lägg till nötfärs. Bryn i 2-3 min. Häll i ketchup och stek i ytterligare 5 min.Tips: Tillsätt en skvätt vatten om du märker att köttet börjar bränna vid.

3

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag. Mosa grönsakerna i kastrullen tillsammans med mjölk* och en klick smör*. Krydda med salt* och peppar*

4

För över köttfärsen i en ugnsform. Toppa jämnt med de mosade grönsakerna. Grädda i ugnen tills ytan är gyllenbrun, 5-10 min. 

5

Lägg rucola i en skål. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp bitar med shepherd’s pie på tallriken med rucolasallad vid sidan av.