Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon

Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon

med lent palsternacksmos och gräddsås

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Palsternacka

½ st

Rosmarin

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Äpple

75 g

Rödkål, förskuren

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 g

Kycklingbuljong

50 g

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4187 kJ
Energi (kcal)1001 kcal
Fett44.5 g
varav mättat22.6 g
Kolhydrater113.1 g
varav socker32.6 g
Protein43.9 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och palsternacka tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.  

2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda rödkål, äpple, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

3

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och rosmarin i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

TIPS: Gillar du inte rosmarin? Hoppa över det!

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

5

Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Rör ner matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P] och kycklingbuljong [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.

6

Lägg upp palsternacksmos, kött och kålsallad på tallrikar.

Toppa kött med sås och servera med en klick lingonsylt.