Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
1 st
Palsternacka
½ st
Rosmarin
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Äpple
75 g
Rödkål, förskuren
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 g
Kycklingbuljong
50 g
Lingonsylt
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och palsternacka tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda rödkål, äpple, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och rosmarin i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
TIPS: Gillar du inte rosmarin? Hoppa över det!
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.
Rör ner matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P] och kycklingbuljong [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Lägg upp palsternacksmos, kött och kålsallad på tallrikar.
Toppa kött med sås och servera med en klick lingonsylt.