HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Kikärtor i krämig tomatsås

Kikärtor i krämig tomatsås

med rostad sötpotatis, spenat och couscous

Bestig ett vegetariskt berg av läckerheter i gränslandet mellan dukkah och cajun. Klättra uppför lösa stenblock av proteinrika kikärter och rostad sötpotatis. Strö lite bladpersilja över den snöbeklädda toppen och njut av utsikten innan du äter.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutensojanöttersesamjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Bladpersilja

1 paket

Kikärtor

2 g

Cajun kryddmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 burk

Krossade tomater

100 g

Couscous

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Spenat

4 g

Dukkah

(Innehållerselleri, nötter, sesam, jordnötter)

1 st

Lime

2 dl

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3021 kJ
Energi (kcal)722 kcal
Fett16 g
varav mättat7 g
Kolhydrater107 g
varav socker16 g
Kostfiber18 g
Protein26 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Skala och skär sötpotatis i 1 cm stora bitar. Skala, halvera och dela morot i 1 cm breda skivor. 

Sprid rotfrukterna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Rosta i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.

2

Finhacka lök och vitlök.

Grovhacka persilja.

Skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten.

Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs löken tills den är mjuk, 4-5 min. 

Tillsätt vitlök, cajun kryddmix (stark!) och dukkah. Fräs tills doftande, ca 1 min.

VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resten efter smak i steg 4.

4

Häll i matlagningsgrädde [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers], krossade tomater, kikärtor och hälften av grönsaksbuljongen i stekpannan. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör om ordentligt. 

Koka upp, sänk sedan till medelvärme och låt sjuda tills såsen reducerats något, 8-10 min.

Tillsätt ugnsbakade rotfrukter och spenat. Rör om tills spenaten sloknat. Smaka av och tillsätt en nypa salt och peppar och limejuice efter behov.

5

Medan såsen sjuder, koka upp vatten (se ingredienslistan) i en kastrull tillsammans med resterande grönsaksbuljong och en nypa peppar.

Tillsätt couscous och en skvätt olja*. Rör om, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå tills vattnet absorberats, ca 5 min. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

6

Fördela couscousen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga tomatsåsen och strö över persilja.

Smaklig måltid!