HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Kikärtor i kokossås

Kikärtor i kokossås

med rostad sötpotatis, spenat och couscous

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Bestig ett vegetariskt berg av läckerheter i gränslandet mellan dukkah och cajun. Klättra uppför lösa stenblock av proteinrika kikärter och rostad sötpotatis samtidigt som vindarna av kokos ledsagar dig till slutmålet. Strö lite bladpersilja över den snöbeklädda toppen och njut av utsikten innan du äter.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmjölknöttersesamjordnötter
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Bladpersilja

1 paket

Kikärtor

250 ml

Kokosmjölk

2 g

Cajun kryddmix

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 burk

Krossade tomater

150 g

Couscous

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

1 påse

Spenat

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Dukkah

(Innehållerselleri, nötter, sesam, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3992 kJ
Energi (kcal)954 kcal
Fett33 g
varav mättat24 g
Kolhydrater123 g
varav socker18 g
Kostfiber19 g
Protein30 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka rotfrukter
Baka rotfrukter
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär sötpotatis i 1 cm stora bitar. Skala, halvera och dela morot i 1 cm breda skivor.

Sprid grönsakerna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Rosta i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Finhacka lök och vitlök. Grovhacka persilja. Häll av och skölj kikärtorna.

Fräs lök
Fräs lök
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs löken tills den är mjuk, 4-5 min.

Tillsätt vitlök, cajun kryddmix (stark!) och dukkah. Fräs tills doftande, ca 1 min.

VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resten efter smak i steg 4.

Laga kokossås
Laga kokossås
4

Häll i kokosmjölk, krossade tomater, kikärtor och hälften av grönsaksbuljongen i stekpannan. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör om ordentligt.

Koka upp, sänk sedan till medelvärme och låt sjuda tills såsen reducerats något, 8-10 min.

Tillsätt sötpotatis, morötter och spenat. Rör om tills spenaten sloknat. Smaka av och tillsätt en nypa salt och peppar efter behov.

Tillaga couscous
Tillaga couscous
5

Medan såsen sjuder, koka upp vatten [300 ml/2 pers | 600 ml/4 pers] i en kastrull tillsammans med resterande grönsaksbuljong och en nypa peppar.

Tillsätt couscous och en skvätt olja*. Rör om, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå tills vattnet absorberats, ca 5 min. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

Servera
Servera
6

Fördela couscousen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga kokossåsen. Servera med en klick gräddfil [1/2 burk/2 pers] och strö över persilja.

Smaklig måltid!