HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikärtor I Krämig Tomatsås
topBanner
Kikärtor i krämig tomatsås

Kikärtor i krämig tomatsås

med rostad sötpotatis, spenat och couscous

Allergener:senapsesammjölksulfiterglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

100 g

Krossade tomater

4 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

2.5 dl

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Spenat

Kikärtor

Couscous

(Innehållergluten)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Sötpotatis

Lök

Bladpersilja

Vitlöksklyfta

Lime

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1371.7452 kJ
Energi (kcal)327.855 kcal
Fett3.771 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater52.5625 g
varav socker1.3 g
Protein13.7875 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm stora bitar. Skala och skär morot i 1 cm tjocka halvmånar. Sprid rotfrukterna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.

2

Finhacka lök och vitlök. Grovhacka persilja. Skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten. Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs löken tills den är mjuk, 4-5 min. Tillsätt vitlök, cajun kryddmix (stark!) och dukkah. Fräs tills doftande, ca 1 min. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resten efter smak i steg 4.

4

Häll i matlagningsgrädde [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers], krossade tomater, kikärtor och hälften av grönsaksbuljongen i stekpannan. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt. Koka upp, sänk sedan till medelvärme och låt sjuda tills såsen reducerats något, 8-10 min. Tillsätt ugnsbakade rotfrukter och spenat. Rör om tills spenaten sloknat. Smaka av och tillsätt en nypa salt* och peppar* och limejuice efter behov.

5

Medan såsen sjuder, koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull tillsammans med resterande grönsaksbuljong och en nypa peppar*. Tillsätt couscous och en skvätt olja*. Rör om, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå tills vattnet absorberats, ca 5 min. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

6

Fördela couscousen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga tomatsåsen och strö över persilja.