
Ponzulax
med ingefärsris och svart sesammajonnäs
Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Perfekt stekt lax toppas med citronsmakande ponzudressing. Underbara tillbehör är väldoftande ingefärsris, stekt pak choi, morot och vitlök, och krämig svart sesammajonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
1 st
Morot
½ st
Kålrabbi, vit
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Riv ingefära (oskalad).
Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Blanda kålrabbi, en nypa salt och socker [1/4 tsk | ½ tsk] i en liten skål, och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.
Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Överför lax till en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi.
Riv morot (oskalad).

Torka ur stekpannan som användes till laxen. Hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek pak choi, morot och vitlök i 3–4 min, tills gyllene.
Tillsätt salt [1/4 tsk | ½ tsk] och krydda med peppar.
Lägg upp ingefärsris i skålar.
Placera pak choi och morot i ena sidan av skålen och kålrabbi i den andra.
Toppa med lax.
Ringla över ponzudressing på laxen och servera med svart sesammajonnäs.