topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ponzulax

Ponzulax

med ingefärsris och svart sesammajonnäs

Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Perfekt stekt lax toppas med citronsmakande ponzudressing. Underbara tillbehör är väldoftande ingefärsris, stekt pak choi, morot och vitlök, och krämig svart sesammajonnäs!

Taggar:
Lågkalori
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

1 st

Morot

½ st

Kålrabbi, vit

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3319 kJ
Energi (kcal)793 kcal
Fett39.4 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker9.6 g
Protein33.5 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära (oskalad).

Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk]  i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.

Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

2

Under tiden, skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Blanda kålrabbi, en nypa salt och socker [1/4 tsk | ½ tsk] i en liten skål, och ställ åt sidan. 

Stek lax
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Överför lax till en tallrik och täck med folie.

 VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi.

Riv morot (oskalad).

Stek grönsaker
5

Torka ur stekpannan som användes till laxen. Hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek pak choi, morot och vitlök i 3–4 min, tills gyllene.

Tillsätt salt [1/4 tsk | ½ tsk] och krydda med peppar.

6

Lägg upp ingefärsris i skålar.

Placera pak choi och morot i ena sidan av skålen och kålrabbi i den andra.

Toppa med lax.

Ringla över ponzudressing på laxen och servera med svart sesammajonnäs.