
Ponzu salmon
med ingefärsris och svart sesammajonnäs
Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Perfekt stekt lax toppas med citronsmakande ponzudressing. Underbara tillbehör är väldoftande ingefärsris, stekt pak choi, morot och vitlök, och krämig svart sesammajonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
1 st
Morot
½ st
Kålrabbi, vit
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Skär gurka i tunna skivor. Blanda gurka och en nypa salt* och socker* [1/4 tsk | ½ tsk] i en skål, och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Dutta lax torr med hushållspapper, krydda med en nypa salt* på varje sida, och stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd lax och stek i 3-5 min, eller tills lax är genomstekt. Överför lax till en tallrik och täck med folie för att hålla på värmen. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi. Riv morot (oskalad). Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till lax. Stek pak choi, morot och vitlök i 3-4 min, tills möra. Tillsätt salt* [1/4 tsk | ½ tsk] och krydda med peppar*.

Pressa ur vätska från gurka med händerna.
Lägg upp ingefärsris i skålar. Placera pak choi och morot i var sin sida av skålarna och toppa med lax. Ringla över ponzudressing på laxen och servera med svart sesammajonnäs.