topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ponzu salmon

Ponzu salmon

med ingefärsris och svart sesammajonnäs

Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Perfekt stekt lax toppas med citronsmakande ponzudressing. Underbara tillbehör är väldoftande ingefärsris, stekt pak choi, morot och vitlök, och krämig svart sesammajonnäs!

Taggar:
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

1 st

Morot

½ st

Kålrabbi, vit

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3315 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett39.4 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater75.5 g
varav socker9.5 g
Protein33.5 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Förbered gurka
2

Skär gurka i tunna skivor. Blanda gurka och en nypa salt* och socker* [1/4 tsk | ½ tsk] i en skål, och ställ åt sidan. 

Stek lax
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Dutta lax torr med hushållspapper, krydda med en nypa salt* på varje sida, och stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd lax och stek i 3-5 min, eller tills lax är genomstekt. Överför lax till en tallrik och täck med folie för att hålla på värmen. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten. 

4

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi. Riv morot (oskalad). Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till lax. Stek pak choi, morot och vitlök i 3-4 min, tills möra. Tillsätt salt* [1/4 tsk | ½ tsk] och krydda med peppar*.

Pressa ur vätska
5

Pressa ur vätska från gurka med händerna.

6

Lägg upp ingefärsris i skålar. Placera pak choi och morot i var sin sida av skålarna och toppa med lax. Ringla över ponzudressing på laxen och servera med svart sesammajonnäs.