topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza bolognese

Pizza bolognese

med apelsinsallad

.

Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Röd paprika

1

Morot

1

Apelsin

70

Rucola

15

Balsamvinäger

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

8

Panamat

Nötfärs

1

Krossade tomater, basilika

25

Ketchup

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)725 kcal
Energi (kJ)3033 kJ
Fett19.73 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater95.25 g
varav socker5.4 g
Protein27.11 g
Salt4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka lök och vitlök

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök, vitlök och kryddmix i 4-5 min. Lägg i nötfärs och fräs i ytterligare 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. Sänk till medelhög värme och stek tills köttet är brynt. Tillsätt krossade tomater och ketchup. Sjud i 6-7 min tills såsen är krämig. Krydda med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS IN REMPS

3

Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers]. Bre köttfärsen jämnt över degen och toppa den med mozzarella. Grädda pizzan på översta hyllan i ugnen tills basen är krispig, osten har smält och är bubblig, 10-15 min.

4

Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Dela apelsinen i 1 cm stora bitar. Kärna ur och skiva paprika i strimlor. Skala och skär morot i stavar. Placera paprika och morötter i skålar och ställ dem på bordet.

5

Blanda 2/3 av rucolan tillsammans med apelsinbitarna, balsamvinäger, en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. 

6

Toppa er pizza bolognese med resterande rucola. Servera apelsinsallad, paprika och morotsstavarna vid sidan av. Krydda pizzan med en nypa salt* och peppar* efter smak. HERO: TIPS! Skippa rucola på barnens pizzabitar om de upplever att salladen är lite bitter.