Pestodressad tagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestodressad tagliatelle

Pestodressad tagliatelle

med rostade grönsaker och färsk basilika

Pestodressad tagliatelle, låter det inte bara fantastisk? Vi lagar en underbart krämig sås med pesto, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Vi blandar såsen med tagliatelle och ugnsrostad tomat och zucchini. Vi toppar härligheterna med riven ost och färsk basilika, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Citron

1 portionspåse

Basilika

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Zucchini

2 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3346 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett42 g
varav mättat20.8 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker11.6 g
Protein22.6 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [½ st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills de är mjuka.

Förbered grönsaker
2

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Finhacka vitlök. Skär citron i klyftor. Grovhacka basilika.

Koka pasta
3

När det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 2-3 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min, eller tills såsen är uppvärmd.

Tillsätt pesto och pasta
5

Rör i pesto, rostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl, och tillsätt en skvätt citronjuice och krydda av med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp pestodressad tagliatelle i djupa tallrikar. Strö över hyvlad ost och basilika. Servera med citronklyftor.