Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)250 g
Broccoli
30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)2 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
250 g
Fläskkotlett, skivad
1 st
Morot
20 g
Asiatisk dressing
(InnehållerGluten, Vete, Soja, Sesam)10 g
Sesamfrön
efter behov
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
3 dl
Vatten (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt resterande vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs i 1 min. Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* i den första. Blanda panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg* och sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene.
Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.