Pankopanerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläskkött

Pankopanerat fläskkött

med vitlöksris, broccoli och asiatisk majodressing

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

250

Broccoli

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

250

Skivad fläskkotlett

1

Morot

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)796 kcal
Energi (kJ)3331 kJ
Fett33.36 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater79.62 g
varav socker9.3 g
Protein41.9 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt resterande vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs i 1 min. Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.

Panera kött
4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* i den första. Blanda panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg* och sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene. 

Servera
6

Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.