Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
250
Broccoli
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
250
Skivad fläskkotlett
1
Morot
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
10
Sesamfrön
1
Ägg (steg 4)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 4)
3
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet till 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt resterande vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs i 1 min. Lägg över grönsakerna i en skål och håll varma under lock eller aluminiumfolie. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att få grönsakerna att bli klara fortare.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg* så de täcks helt, sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över strimlorna på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är vitt och utan inslag av rosa.
Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.