Tacos går snabbt och lätt att laga och kan varieras i all oändlighet. Oavsett om du lyxar till det en vardagskväll eller sparar detta recept till helgen lovar vi att du inte blir besviken! Vi fyller varma tortillabröd med Tex-Mex-kryddad nötfärs, krämig rödkålsslaw med morot och majonnäs och en smakrik pico de gallo med tomat, rödlök, lime och koriander. Till sist toppar vi med smält smör med vitlök och cajunkryddor – det smakar fantastiskt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Rödkål, förskuren
2 st
Morot
1 st
Lime
1 st
Rödlök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
5 g
Tex-Mex
1 portionspåse
Koriander
125 g
Körsbärstomater
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lime i klyftor.
Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Rör i vitlök, Ay Cajun-ba och en generös skvätt limesaft.
Ta av från värme och ställ åt sidan i en liten skål.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda morot, rödlök, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål och ställ åt sidan.
Finhacka körsbärstomater och rödlök.
Plocka korianderblad och riv i grova bitar med händerna.
Blanda körbärstomater, rödlök, en skvätt limesaft, koriander och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om det.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma panna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med rödkålsslaw och toppa med nötfärs och pico de gallo.
Ringla över cajunsmör.