Mexikanska nötfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska nötfärstacos

Mexikanska nötfärstacos

med cajunkryddat smör och spröd rödkålsslaw

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på mexikanska tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, stekt nötfärs, rödkålsslaw med morot, pico de gallo med rödlök, tomat och koriander, och cajun-lime smör med vitlök.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Rödkål, förskuren

2 st

Morot

1 st

Lime

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3888 kJ
Energi (kcal)929 kcal
Fett59.4 g
varav mättat21.7 g
Kolhydrater68.9 g
varav socker15.2 g
Protein33.3 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Blanda cajun-lime smör
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
 
Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.
 
Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på
medelhög värme.
 
Rör i vitlök, Ay Cajun-ba och en generös skvätt limejuice.
 
Ta av från värme, häll över smöret i en liten skål
och ställ åt sidan.

Förbered rödkålsslaw
2

Riv morot (oskalad) grovt.
 
Blanda morot, rödkål, majonnäs, salt [1/4 tsk |
1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan.

Gör pico de gallo
3

Finhacka tomat och rödlök.
 
Plocka korianderblad och riv dem grovt.
 
Blanda tomat, rödlök, en skvätt limejuice,
koriander och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
 
Ställ åt sidan.
 
TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du
inte tycker om smaken.

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på
medelhög värme.
 
Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i
4-5 min, eller tills brynt.
 
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är
genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller
täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med rödkålsslaw, köttfärs, pico de
gallo och cajun-lime smör.