Medelhavs-inspirerad biff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad biff

Medelhavs-inspirerad biff

med rostade grönsaker och buljongkokt bulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsbiffar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar järpar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

½

Paprika

2

Tomat

2

Medelhavets Pärla

½

Lök

250

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Citron

1

Bladpersilja

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2591 kJ
Fett22.68 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater54.92 g
varav socker25.5 g
Protein40.53 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl]. Tärna tomat, röd paprika [1/2 st, 2P] och gul paprika i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Rosta överst i ugnen i 10-15 min.

Blanda färs
2

Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja. Blanda nötfärs, lök, ägg [1 st | 2 st], panko, Mamas favorit, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och hälften av persiljan i en stor skål.

Stek biffar
3

Forma färsen till 2 cm höga biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 st, 4P] på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka bulgur
4

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

Förbered dressing
5

Skär citron i klyftor. Blanda rostade grönsaker, bulgur och resterande persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur och biffar på tallrikar. Toppa med en klick yoghurt. Garnera med persilja och servera med citronklyftor.