topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsdahl med spenat

Linsdahl med spenat

toppad med aprikoschutney och raita

Dahl är en mustig indisk gryta med röda linser och orientaliska kryddor. Ikväll lagar vi den härliga grytan med kokosmjölk, spenat, tomater, morötter, ingefära och vitlök. Vi toppar med aprikoschutney, färsk koriander och chili, och serverar grytan med vildris och svalkande raita.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Spiskummin, malen

1 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Tomat

½ st

Ingefära

150 g

Basmatiris

4 g

Milda Mahal

200 ml

Kokosmjölk

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Naanbröd

4 g

Curry-on

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3387 kJ
Energi (kcal)810 kcal
Fett33.5 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater98 g
varav socker10.8 g
Protein22.4 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock till servering.

2

Riv morot (oskalad). Finhacka lök. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv ingefära fint. Finhacka (eller pressa) vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].Skölj spenat. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min.

3

Tillsätt tomat, morot, chili (spara lite till garnering), ingefära och en nypa salt* till stekpannan. Stek i 2-3 min. Tillsätt Milda Mahal, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och hälften av vitlöken, samt en till skvätt olivolja* (vid behov). Stek i ytterligare 1-2 min. Tillsätt vatten* [11/2 dl | 3 dl ] och skrapa upp bitar som eventuellt har fastnat i botten. TIPS: Var försiktig med chili om du inte tycker om stark mat.

4

Skölj linser under kallt vatten. Tillsätt linser, kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och grönsaksbuljong till stekpannan. Koka i ytterligare 7-8 min under omrörning, tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*. Rör i spenat och koka i ytterligare 1-2 min, tills spenat har mjuknat.

5

Riv gurka och pressa ur vätska. Grovhacka koriander. Blanda yoghurt, gurka, resterande vitlök och spiskummin [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris och dahl i skålar. Servera med raita och aprikoschutney. Toppa med koriander och resterande chili.