topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lemon baked cod

Lemon baked cod

with chervil sauce and garlic potato mash

Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi täcker torsk med citronskivor och ångar den i ugnen. Vi serverar vår citronångade torsk med potatismos med finriven ost, en ljuvlig körvelsås med senap, och rostad morot och purjolök.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Purjolök

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Körvel

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3003 kJ
Energi (kcal)718 kcal
Fett30.4 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater92.9 g
varav socker20.1 g
Protein54 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°/180°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i stavar. Skär purjolök [½ st, 2P] i kvartar på längden. Placera morot och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Tillaga fisk
3

Skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor. Torka fisk torr med hushållspapper, och placera i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Täck fisk med citronskivor och tillaga i ugnen i 12-15 min, eller tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när köttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga körvelsås
4

Grovhacka körvel (spara några blad till garnering). Rör ner matlagningsgrädde och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull på medelhög värme. Koka i 2-3 min eller tills såsen tjocknat. Vispa ner senap och körvel. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och krydda med peppar*.

Gör potatismos
5

Mosa potatis tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och finriven ost. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*, och sätt åt sidan under lock.

Servera
6

Lägg upp potatismos i djupa tallrikar. Häll sås runt potatismoset och toppa med torsk, morot och purjolök. Garnera med körvelblad.