Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, matlagningsgrädde och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Zucchini
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Basilika
140 g
Bacon, tärnad
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
200 g
Champinjoner
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Skär svamp i tunna skivor. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka på bredden. Finhacka basilika. Skölj spenat.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Stek bacon och svamp i 2-3 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt lök, vitlök och zucchini och stek i ytterligare 3-4 min. Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar*.
Sänk till medelvärme. Tillsätt färdig pärlcouscous, crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan.
Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat. Krydda med peppar*.
Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.