Krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med stekt bacon och färsk spenat

Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, matlagningsgrädde och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Zucchini

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Basilika

140 g

Bacon, tärnad

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

200 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2702 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett25 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker11.7 g
Protein28.5 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Skär svamp i tunna skivor. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka på bredden. Finhacka basilika. Skölj spenat.

Stek bacon & svamp
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Stek bacon och svamp i 2-3 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt lök, vitlök och zucchini och stek i ytterligare 3-4 min. Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar*.

Tillsätt pärlcouscous
4

Sänk till medelvärme. Tillsätt färdig pärlcouscous, crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat. Krydda med peppar*.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.