Krämig blomkåls- och potatiscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig blomkåls- och potatiscurry

Krämig blomkåls- och potatiscurry

med färsk koriander och vitlökstortillas

Ikväll lagar vi en underbart matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, chili, kummin, vitlök, och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma, frestande vitlökstortillas.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Plant-based
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

300 g

Potatis

1 st

Ingefära

2 st

Tomat

1 g

Chili flakes

2 g

Spiskummin, malen

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmjölk

½ burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1018 kcal
Energi (kJ)4260 kJ
Fett54.5 g
varav mättat24.4 g
Kolhydrater106.1 g
varav socker16.2 g
Protein21.5 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) fint. Grovhacka tomat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Rosta blomkål
2

Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkålen är gyllene och mjuk.

Stek potatis
3

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och salt* [1 tsk | 2 tsk], och sätt lock på. Stek i 5-6 min tills helt mjuk, rör då och då. Tillsätt ingefära, chili flakes, spiskummin, Milda Mahal, potatis, Curry-on och hälften av vitlöken, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka curry
4

Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré [1/2 burk, 2P], tomat, vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Koka under lock på medelhög värme i 13-15 min, tills potatisen är väldigt mjuk.

Värm vitlökstortillas
5

Finhacka hälften av korianderbladen. Blanda hackad koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål. Placera tortillas på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pensla över vitlöks- och korianderoljan. Baka tills gyllene och krispig, 4-6 min. TIPS: Håll ett öga på brödet så att det inte bränns!

Servera
6

Rör i färdig blomkål i curryn. Lägg upp curry i skålar och servera med tortillas och korianderblad.