
Krämig blomkåls- och potatiscurry
med färsk koriander och vitlökstortillas
Ikväll lagar vi en underbart matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, chili, kummin, vitlök, och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma, frestande vitlökstortillas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
275
Blomkål
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
300
Potatis
1
Ingefära
2
Tomat
1
Chili flakes
2
Spiskummin, malen
4
Milda Mahal
4
Curry-on
200
Kokosmjölk
½
Tomatpuré
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Koriander
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
Ingår inte i din leverans
1
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 3)
1
Smör (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
2
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) fint. Grovhacka tomat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkålen är gyllene och mjuk.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och salt* [1 tsk | 2 tsk], och sätt lock på. Stek i 5-6 min tills helt mjuk, rör då och då. Tillsätt ingefära, chili flakes, spiskummin, Milda Mahal, potatis, Curry-on och hälften av vitlöken, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré [1/2 burk, 2P], tomat, vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Koka under lock på medelhög värme i 13-15 min, tills potatisen är väldigt mjuk.
Finhacka hälften av korianderbladen. Blanda hackad koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål. Placera tortillas på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pensla över vitlöks- och korianderoljan. Baka tills gyllene och krispig, 4-6 min. TIPS: Håll ett öga på brödet så att det inte bränns!
Rör i färdig blomkål i curryn. Lägg upp curry i skålar och servera med tortillas och korianderblad.