I kväll serverar vi inget mindre än Lady och Lufsens favorit – pasta med köttbullar i tomatsås. En snabb och enkel middag som går hem hos både stora och små. Vi kokar tagliatelle och toppar den med köttbullar som först brynts och sedan fått koka i en härlig tomatsås med Medelhavsinspirerade kryddor. En sallad med tomat, schalottenlök och rostade pinjenötter blir ett perfekt grönt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
250 g
Blandfärs
1 g
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Köttbuljong
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
1 st
Schalottenlök
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
8 g
Vitlöksflörter
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
1.5 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
1.5 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)