Koreansk bulgogi på rumpstek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi på rumpstek

Koreansk bulgogi på rumpstek

med ingefärsris och kimchi-inspirerad pak choi

Har du aldrig hört talas om bulgogi? Det är en koreansk rätt som består av nötkött som marineras, steks och sedan skivas tunt. Köttet serveras med ris och grönsaker. Vår variant frestar med ingefärsris, äppelsås och kimchi-inspirerad pak choi med chili och sesamfrön.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

12.5 g

Honung

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

1 st

Pak choi

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Rumpstek

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5332 kJ
Energi (kcal)1274 kcal
Fett27.9 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater85.3 g
varav socker19.7 g
Protein39.9 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris 
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med en nypa salt.

Riv ingefära fint. Smält smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kött
2

Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.

Blanda vitlök, ingefära [1 tsk | 2 tsk], sojasås, honung [1/2 paket, 2P], sriracha [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en generös nypa peppar och hälften av sesamfröna i en medelstor skål. 

Lägg ner köttet i marinaden och ställ åt sidan. 

Förbered pak choi
3

Skär pak choi i tunna skivor.

Placera pak choi i en skål och blanda med vitvinsvinäger, chili flakes, en nypa sesamfrön och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Massera den med händerna i 30 sek.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek morot
4

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. 

Stek morot i 2-3 min. Krydda generöst med salt och peppar, och en nypa chili. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Under tiden, riv äpple (oskalat) grovt. Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda sesammajonnäs och en skvätt vatten i en liten skål till en lättflytande konsistens.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Tillsätt kött (spara marinaden) och stek i 3-4 min per sida, eller tills brynt. 

Under tiden, rör i äpple och vatten [1/2 dl | 1 dl] i skålen med marinad.

Lägg över köttet i ett foliepaket, låt vila tills servering. 

Rör i äpple och marinad i stekpannan och sjud i 30 sek, eller tills uppvärmt. Ta av pannan från värme.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Servera
6

Lägg upp ris och morot i skålar och toppa med äppelsås.

Skär kött i tunna skivor och placera ovanpå riset. Ringla över sky från foliepaketet. 

Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök och resterande sesamfrön.

Häll av lagen från pak choi och servera i en skål.