Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
4
Saha-Ras
40
Mandlar
(Innehåller Nötter)
1
Kikärtor
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
1
Zucchini
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Vatten (steg 2)
Smör (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka zucchini. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och baka i 10-15 min.
Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persilja, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.
När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat och körsbärstomater till plåten och blanda väl med en stekspade. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.
Lägg upp rissallad in djupa skålar, servera med en klick yoghurtdressing, persilja och mandlar. Servera med resterande citronklyftor vid sidan av.