Japanskinspirerat pankopanerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanskinspirerat pankopanerat fläsk

Japanskinspirerat pankopanerat fläsk

med sesamslaw och jasminris

Visste du att panko är den japanska motsvarigheten till ströbröd? Det används ofta till panering av fläskkött i det japanska köket, en metod vi använder oss av i dagens recept. Utöver panko innehåller paneringen även gräddfil, och ger våra fläskkotletter en underbart gyllene och frasig yta. Vi serverar dem med en limedoftande sallad med sesamfrön och salladslök på en bädd av fluffigt jasminris och toppar med en smakrik sås på soja, hoisin och vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

½ st

Lime

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Skivad fläskkotlett

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 5)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3295 kJ
Energi (kcal)787 kcal
Fett22.4 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater104.3 g
varav socker13 g
Protein41.9 g
Salt5.8 g

Instruktioner

1
2
3
4
5
6