Pankopanerat fläsk och hoisinglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläsk och hoisinglaze

Pankopanerat fläsk och hoisinglaze

med sesamslaw och jasminris

Visste du att panko är den japanska motsvarigheten till ströbröd? Det används ofta till panering av fläskkött i det japanska köket, en metod vi använder oss av i dagens recept. Paneringen ger våra fläskkotletter en underbart gyllene och frasig yta. Vi serverar dem med en limedoftande sallad med sesamfrön och salladslök på en bädd av fluffigt jasminris och toppar med en smakrik hoisinglaze med soja och vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

½ st

Lime

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Skivad fläskkotlett

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 5)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3288 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett22.2 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater104 g
varav socker12.7 g
Protein42.2 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Medium Saucepan

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Panera kött
2

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats. 2) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Skär salladslök i tunna skivor och separera det gröna och det vita.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda salladsmix, vit salladslök, hälften av sesamfröna, limesaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Massera sallad med händerna i 30 sek. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda sås
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, hoisinsås, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en skvätt vatten i en liten skål.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp ris och sallad på tallrikar.

Toppa ris med kött och ringla över sås.

Garnera med grön salladslök och resterande sesamfrön.

Servera med resterande limeklyftor.