topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk räkscampi

Italiensk räkscampi

med färsk tortelloni och hyvlad ost

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar italiensk räkscampi med färsk tortelloni. Vi kokar tortelloni och blandar den med stekta räkor, zucchini och lök. Vi toppar med hyvlad hårdost och färska persiljeblad och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

2

Tomat

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Bladpersilja

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

3

Smör (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)769 kcal
Energi (kJ)3218 kJ
Fett38.6 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater67.5 g
varav socker13.2 g
Protein34.53 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Grovhacka tomat.

Stek räkor
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda räkor med en nypa salt, och stek dem i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över räkor till en tallrik och ställ åt sidan.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och lök tills de börjar att mjukna, 1-2 min. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vitlök och fräs i 30 sek.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka under omrörning i 1-2 min tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ den åt sidan.

Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt pasta & räkor
5

Rör i pastavatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, smör [3 msk | 6 msk], pasta och räkor i stekpannan med grönsaker. Koka tills såsen tjocknad något, 1-2 min.

Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen blir för tjock. 

Rör i tomat och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], ta av från värme, och krydda generöst med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp räkscampi med tortelloni i skålar.

Strö över hyvlad ost och toppa med persiljeblad.