Honungsstekt grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honungsstekt grillost

med oreganopommes och vitlöksyoghurt

Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och grillost stekt i honung och citron är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad med rostade körsbärstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

125 g

Körsbärstomater

½ g

Torkad oregano

1 st

Vitlöksklyfta

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5 g

Honung

60 g

Salladsmix

1 st

Citron

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2580 kJ
Energi (kcal)617 kcal
Fett30.3 g
varav mättat24.2 g
Kolhydrater59.2 g
varav socker14.4 g
Protein32.1 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1/2 cm tunna pommes. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

2

Halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min. Finhacka eller pressa vitlök. Riv hälften av gurkan, och skär resten i skivor eller halvmånar. Skölj salladsmix. Dela citron i klyftor.

Förbered halloumi
3

Skär halloumi i två skivor per person.

4

Pressa ur så mycket vätska som möjligt från den rivna gurkan. Blanda yoghurt, vitlök, riven gurka, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix, en skvätt citronjuice i en ny skål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. 

Stek halloumi
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Stek halloumi i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. Ringla över honung [1/2 paket, 2P] och en skvätt citronjuice när 1 min återstår, och vänd skivorna så de täcks.

6

Lägg upp oreganopommes, citron- och honungsstekt halloumi och ugnsrostad tomatsallad på tallrikar. Servera med tzatziki och citronklyftor.