Honungs- och sojamarinerad kyckling
med picklad kålrabbi och morotsband
I dag står kyckling på menyn, något som garanterat går hem hos hela familjen. Vi börjar med att laga vitlöksris, som får stå och puttra medan vi ordnar resten. Vi steker kyckling i en ljuvlig marinad med honung, soja, vitlök och olivolja. Till det serverar vi snabbicklad kålrabbi, och toppar härligheten med jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
25 g
Honung
½ st
Kålrabbi, vit
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3 st
Vitlöksklyfta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Lök
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Morot
150 g
Långkornigt vitt ris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme.
Fräs hälften av vitlöken i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten [1/2 dl | 1 dl] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, kålrabbi, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Skär kyckling i strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Blanda kyckling med vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en stor skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek kyckling i 3 min på varje sida, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid. Sjud 1–2 tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skölj och grovhacka spenat.
Grovhacka jordnötter.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda spenat med ris precis innan servering.
Häll av lagen från kålrabbi.
Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med honungs- och sojamarinerad kyckling (och marinad från stekpannan), picklad kålrabbi och morotsband.
Strö över jordnötter.