Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med picklad kålrabbi och morotsband

I dag står kyckling på menyn, något som garanterat går hem hos hela familjen. Vi börjar med att laga vitlöksris, som får stå och puttra medan vi ordnar resten. Vi steker kyckling i en ljuvlig marinad med honung, soja, vitlök och olivolja. Till det serverar vi snabbicklad kålrabbi, och toppar härligheten med jordnötter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

½ st

Kålrabbi, vit

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

3 st

Vitlöksklyfta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Lök

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Morot

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3446 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett28.7 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater90 g
varav socker23.1 g
Protein47.7 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme.

Fräs hälften av vitlöken i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.

Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Under tiden, blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten [1/2 dl | 1 dl] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.

3

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, kålrabbi, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Skär kyckling i strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Blanda kyckling med vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek kyckling i 3 min på varje sida, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid. Sjud 1–2 tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda ris och spenat
5

Under tiden, skölj och grovhacka spenat.

Grovhacka jordnötter.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda spenat med ris precis innan servering.

6

Häll av lagen från kålrabbi.

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Toppa med honungs- och sojamarinerad kyckling (och marinad från stekpannan), picklad kålrabbi och morotsband.

Strö över jordnötter.