Honungs- och sojaglaserade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserade kikärtor

Honungs- och sojaglaserade kikärtor

med jasminris och färsk koriander

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lime

1 paket

Kikärtor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Kålmix

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

½ st

Röd chili

1 st

Tomat

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3841 kJ
Energi (kcal)918 kcal
Fett46.4 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater96.7 g
varav socker20.3 g
Protein19.1 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kikärtor
2

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, eller tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en skvätt limejuice, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Förbered frukt & grönt
3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur och skär den i tunna skivor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skär salladslök i tunna skivor.

Förbered kålsallad
4

Blanda kålmix, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny skål.

Tillsätt koriander
5

Rör i salladslök med färdiglagat ris. Tillsätt koriander och en skvätt limejuice till kikärtor, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Placera kikärtor, tomat, kålmix och avokado ovanpå. Toppa med asiatisk majonnäs och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.