HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojaglaserade Kikärtor
topBanner
Honungs- och sojaglaserade kikärtor

Honungs- och sojaglaserade kikärtor

med mjukt jasminris och färsk koriander

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:SesamSulfiterGlutenSojaÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Lime

1 paket

Kikärtor

37.5 g

Asiatisk woksås

(InnehållerSesam, Sulfiter, Gluten, Soja)

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Kålmix

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerSesam, Gluten, Soja, Ägg, Senap)

½ st

Röd chili

1 st

Tomat

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)926 kcal
Energi (kJ)3875 kJ
Fett46.37 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater96.62 g
varav socker20.1 g
Protein19.18 g
Salt5.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, eller tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en skvätt limejuice, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skiva salladslök tunt.

4

Blanda kålmix, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny skål.

5

Rör i salladslök med färdiglagatris. Tillsätt koriander till kikärtor, och blanda väl.

6

Lägg upp ris i skålar. Placera kikärtor, tomat, kålmix och avokado ovanpå. Toppa med asiatisk majonnäs och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.