Harissa-kryddad ugnsbakad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissa-kryddad ugnsbakad kolja

Harissa-kryddad ugnsbakad kolja

med rostade grönsaker och gräddfil

Dagens välsmakande fiskrätt är superenkel att svänga ihop eftersom de flesta ingredienserna sköter sig själva i ugnen. Vi rostar potatis, morot, paprika, lök och rädisor med rökt paprikapulver och ugnsbakar samtidigt harissakryddad kolja. Vi svänger också ihop en smakrik gremolata – en klassisk kryddblandning med vitlök, citron och färsk persilja – och serverar middagen med en klick svalkande gräddfil.

Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

75 g

Rädisor

4 g

Rökt paprikapulver

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

4 g

Harissa kryddmix

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2508 kJ
Energi (kcal)599 kcal
Fett21.5 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater61.6 g
varav socker16.8 g
Protein37.8 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad), morot (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Halvera rädisor.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Gör gremolata
3

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda persilja, vitlök, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper.

Ringla över olivolja och krydda med harissa, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Ugnsstek fisk
5

När det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid, placera fisk på grönsakerna och ringla över olivolja.

Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med fisk och gremolata.

Servera med en klick gräddfil.