topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frasiga ostnuggets

Frasiga ostnuggets

med mango-coleslaw och srirachamajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du barn som älskar ost och nuggets? Då ska du absolut presentera dem för detta fantastiska recept som kombinerar favoriterna. Underbart krispiga ostnuggets med grillost serveras med lika krispiga hemgjorda pommes. Spännande tillbehör är en mango-coleslaw med aioli, gräslök, och citronsaft, och spicy srirachamajonnäs.

Taggar:
Enkel
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Morot

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Citron

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Mango

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4497 kJ
Energi (kcal)1075 kcal
Fett65.2 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker22.6 g
Protein39.4 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn

Instruktioner

Gör pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25-35 minuter, tills gyllene och mjuka. 

Förbered frukt och grönt
2

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 1 cm bitar.

Finhacka gräslök.

Halvera citron [½ st, 2P]. 

Riv morot (oskalad).

Tärna grillost i 3x3 cm stora bitar (4 per person). 

Panera ost
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. 

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik. 

Lägg vetemjöl [½ dl | 1 dl] i en tredje djup tallrik. 

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Rosta ostnuggets
4

Placera ostnuggets på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja [1 msk | 2 msk].

Rosta i ugnen i 10 min, eller tills gyllene.

Blanda mango-coleslaw
5

Under tiden, blanda salladsmix, morot, mango, aioli, gräslök, en generös skvätt citronsaft, och en skvätt vatten i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ostnuggets, mango-coleslaw och pommes på tallrikar. 

Servera med srirachamajonnäs.