Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
30 g
Spenat
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
2 st
Rödlök
2 st
Päron
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till stekning
4 msk
Vatten till karamelliserad lök
3 tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
2 msk
Vatten till sås
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 5-6 min, eller till den har mjuknat.
Rör i vatten, socker, salt och en nypa peppar. Stek tills karamelliserad, 3-4 min. Lägg sedan över i en liten skål.
Blanda nötfärs, ägg och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.
Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Under tiden, skär päron i skivor.
Skölj spenat.
Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.
Blanda spenat, päron, olivolja, en nypa salt och peppar i en medelstor skål precis innan servering.
Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.
Servera med pommes och päronsallad.