Crispy Fish, Shrimp & Chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crispy Fish, Shrimp & Chips

Crispy Fish, Shrimp & Chips

med knapriga sockerärtor och syrlig tartarsås

Om du någonsin har varit i London, har du säkert provat klassikern Fish & Chips. Nu är det dags att laga det det hemma! Vi uppgraderar vår variant och frestar med både sej, räkor och "chips". Den hemlagade tartarsåsen slår alla köpta, och knapriga sockerärtor ger en fin kontrast.

Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Kräftdjur
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Dragon

1

Schalottenlök

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Curry-on

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

½

Sockerärtor

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Citron

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Ägg (steg 3)

3

Vetemjöl (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

½

Socker (steg 5)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)813 kcal
Energi (kJ)3400 kJ
Fett30.9 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker9.7 g
Protein48.7 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Förbered tartarsås
2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Finhacka dragonblad [1/2 påse, 2P]. 

Skär citron i klyftor.

Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en liten skål. Ställ åt sidan. 

Panera fisk och räkor
3

Blanda vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Curry-On i en tredje djup tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. Häll av vätska från räkorna och panera dem på samma sätt.

TIPS: Du kan använd 2 msk mjölk om du inte har ägg.

Stek fisk och räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Upprepa med räkor, stek dem 1-2 min per sida. Stek i omgångar vid behov. 

TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk och räkor fastnar på pannan.

TIPS: Fisken och räkor är klara när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör tartarsås
5

Under tiden, blanda sockerärtor [1/2 påse, 2P], en generös skvätt citronjuice, salt och peppar i en skål. 

Häll av lagen från schalottenlök.

Blanda majonnäs, schalottenlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och dragon i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp fisk, räkor och pommes på tallrikar.

Pressa resterande citronklyftor över fisken.

Servera sockerärtor och tartarsås i var sin skål.