Om du någonsin har varit i London, har du säkert provat klassikern Fish & Chips. Nu är det dags att laga det det hemma! Vi uppgraderar vår variant och frestar med både sej, räkor och "chips". Den hemlagade tartarsåsen slår alla köpta, och knapriga sockerärtor ger en fin kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Dragon
1
Schalottenlök
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Curry-on
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
250
Sej
(Innehåller Fisk)
½
Sockerärtor
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Citron
¼
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Ägg (steg 3)
3
Vetemjöl (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
½
Socker (steg 5)
1
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka schalottenlök.
Finhacka dragonblad [1/2 påse, 2P].
Skär citron i klyftor.
Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en liten skål. Ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Curry-On i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. Häll av vätska från räkorna och panera dem på samma sätt.
TIPS: Du kan använd 2 msk mjölk om du inte har ägg.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Upprepa med räkor, stek dem 1-2 min per sida. Stek i omgångar vid behov.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk och räkor fastnar på pannan.
TIPS: Fisken och räkor är klara när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, blanda sockerärtor [1/2 påse, 2P], en generös skvätt citronjuice, salt och peppar i en skål.
Häll av lagen från schalottenlök.
Blanda majonnäs, schalottenlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och dragon i en liten skål.
Lägg upp fisk, räkor och pommes på tallrikar.
Pressa resterande citronklyftor över fisken.
Servera sockerärtor och tartarsås i var sin skål.