Krämig medelhavsinspirerad räkgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig medelhavsinspirerad räkgryta

Krämig medelhavsinspirerad räkgryta

med långkornigt ris och färsk basilika

I kväll drömmer vi oss bort till Medelhavet och lagar en fantastiskt god gryta med räkor, zucchini, lök, calabresepesto, grädde och vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Fluffigt vitlöksdoftande ris och färsk basilika blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Mjölk
Kräftdjur
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Zucchini

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Calabresepesto

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till räkor

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3046 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett37.5 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater80 g
varav socker9.9 g
Protein19.1 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Grovhacka zucchini och basilikablad.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt zucchini, Mamas Favorit, Vitlöksflörter och salt och stek i ytterligare 2–3 min, tills zucchinin mjuknar.

Laga gryta
4

Krydda räkor med salt.

Rör ner calabresepesto, räkor, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och vatten i stekpannan. Sjud i 3–4 min, eller tills såsen har tjocknat och räkorna är genomstekta.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Tillsätt basilika
5

Rör ner basilika i räkgrytan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris och räkgryta i skålar.