topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig baconpasta

Krämig baconpasta

med krispig pangrattato och finriven ost

Krämiga pastarätter som går snabbt att laga kan vi aldrig få nog av. Det är ett extra plus om hela familjen gillar dem, och vi kan nästan lova att det här receptet går hem hos både stora och små! Vi kokar spaghetti och rör ner den i en krämig sås med matlagningsgrädde, krispig bacon, körsbärstomater, spenat och purjolök som vi smaksätter med italienska kryddor och färsk persilja. Pangrattato och riven ost blir en härlig topping.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Purjolök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

140 g

Bacon, tärnad

4 g

Kycklingbuljong

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

8 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3930 kJ
Energi (kcal)939 kcal
Fett51.3 g
varav mättat28.2 g
Kolhydrater84.1 g
varav socker10.6 g
Protein35 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera och skär purjolök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, tills gyllene och krispig.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 3–4 min, eller tills den börjar bli brynt.

Tillsätt körsbärstomater och purjolök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och rör ner matlagningsgrädde, pastavatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av osten, Mamas Favorit, kycklingbuljong, salt och peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Rör ner spenat, persilja och pasta i såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt pastavatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med pangrattato och resterande ost.