Sötpotatis och masalakryddade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatis och masalakryddade kikärtor

Sötpotatis och masalakryddade kikärtor

med granatäpplesallad och syltad rödlök

Vad står på menyn i kväll? Jo, en grymt god vegetarisk bowl med massor av härliga färger och smaker. Vi börjar med sötpotatis, som rostats gyllene med ingefära och sesamfrön i ugnen, och blandar den med färsk spenat. Sedan toppar vi med smörstekta kikärtor som smaksatts med tikka masala och vår egen kryddblandning Milda Mahal, och en sallad med granatäpple, tomat och limesyltad rödlök. Yoghurt och hackad koriander och mynta på toppen gör middagen komplett.

Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

½ paket

Kikärtor

½ st

Lime

½ st

Rödlök

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

½ st

Granatäpple

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 portionspåse

Mynta & koriander

15 g

Tikka masala

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2185 kJ
Energi (kcal)522 kcal
Fett23.4 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater59.2 g
varav socker16.8 g
Protein12.7 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ginger Ninja, sesamfrön, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Halvera rödlök [1/2 unit, 2P] och skär den i tunna skivor.

Pressa lime i en liten skål. Blanda med socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
4

Grovhacka koriander- och myntablad.

Grovhacka tomat.

Blanda granatäpplekärnor, tomat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Stek kikärtor
5

Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].

Skölj spenat.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor, Milda Mahal och tikka masala [1/2 paket, 2P] i 3–4 min, tills väldoftande och genomvarmt.

Vänd rostad sötpotatis med spenat precis innan servering.

Häll av lag från syltad lök och rör ner den i granatäpplesalladen.

Servera
6

Lägg upp sötpotatis i djupa tallrikar.

Toppa med sallad och kikärtor.

Ringla över yoghurt och garnera med hackade örter.