topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-panerad grillost

BBQ-panerad grillost

med pommes och kål- och äppelsallad

På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes och gyllenstekt grillost med BBQ-panering? En citrondoftande kål- och äppelsallad med tranbär och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4359 kJ
Energi (kcal)1042 kcal
Fett55.8 g
varav mättat27.9 g
Kolhydrater102.3 g
varav socker32.4 g
Protein35.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

Blanda vitlöksdressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Rör ner äpple, tranbär och salladsmix.

Förbered panering
4

Skär grillost i 1 cm tunna skivor (3 per person).

Blanda BBQ-sås och vatten [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en tredje djup tallrik.

Stek grillost
5

Panera grillost först i mjöl, sen i BBQ-sås och sist i panko.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper

Servera
6

Lägg upp grillost, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing som dipp.