BBQ-marinerad ugnskyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 BBQ-marinerad ugnskyckling

BBQ-marinerad ugnskyckling

med souvlakigrönsaker och dilldressing

Vi älskar plåtmat – rätter som bara kräver lite hackning och förberedelser innan alla ingredienser sköter sig själva i ugnen! I kväll ugnsrostar vi både huvudkomponenten – BBQ-marinerad kycklingfilé – och tillbehöret – potatis, morot, lök och zucchini med souvlakikrydda. Vi vänder de färdiga rotfrukterna med färsk spenat, toppar med pumpakärnor och serverar middagen med en krämig dilldressing på gräddfil.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Rödlök

1 g

Souvlaki-kryddmix

1 st

Zucchini

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2234 kJ
Energi (kcal)534 kcal
Fett14.4 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater57.6 g
varav socker13.1 g
Protein42 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P]. Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Blanda dressing
2

Under, finhacka dill.

Blanda gräddfil, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skölj spenat.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Tillaga kyckling
4

När det återstår 17 min av grönsakernas tillagningstid, placera kyckling och zucchini på plåten. Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Tillaga i ugnen resterande tid, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt spenat
5

Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och skär kyckling i skivor.

Vänd spenat med grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp grönsaker på tallrikar.

Toppa med kyckling och pumpakärnor.

Servera med en klick dilldressing.