Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern, de underbart saftiga kycklingfileerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-glacen. Servera kycklingen med nykokt fluffigt majsris med salladslök och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 burk
Majs
2 st
Tomat
150 g
Jasminris
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 portionspåse
Gräslök
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Salladslök
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* [1 tbsp I 2 tbsp] och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl I 6 dl] och en nypa salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Häll av majs. Skiva salladslök tunt. Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], senap, hälften av gräslöken, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.
Hetta upp en torr stor stekpanna på hög värme. Rosta majs i 3-4 min. För över till en skål och sätt åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Krydda med salt* och peppar* på båda sidor. Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt, täck den med sås och ta sen av från värme. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Rör i majs och salladslök med vitlöksriset. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Lägg upp majsris på tallrikar. Toppa med BBQ-kyckling och skeda över resterande sås från stekpannan. Strö över tomat och resterande gräslök och servera ranchdressing vid sidan av.