Balsamic-glazed salmon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamic-glazed salmon

Balsamic-glazed salmon

med gratinerad potatis och frisk tomatsallad

Härligt recept på balsamicoglaserad sej med ostgratinerad klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en ljuvlig sallad med tomat, basilika och rucola. Vi toppar vår stekta lax med balsamicoglaze och toppar tallrikarna med pestodressing, som passar perfekt både til lax och till potatis.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Ägg
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

2 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

40 g

Rucola

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Krämig pestodressing

50 g

Soltorkade tomater

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2833 kJ
Energi (kcal)677 kcal
Fett36.7 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater53.5 g
varav socker8 g
Protein34.6 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skär basilika i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Torka av lax försiktigt med lite hushållspapper, strö över Mamas favorit [1/2 paket, 2P], och krydda den med salt och peppar.

Stek lax
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek lax med skinnsidan ner i 2-3 min. Vänd och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills genomstekt. Lägg över till en tallrik och täck över lax för att hålla på värmen. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Skölj rucola. Blanda tomat, basilika och rucola i en skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Torka försiktigt ur stekpannan (som du använde till laxen) och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger och socker [1/2 tsk | 1 tsk] och sjud tills lätt tjocknad, 1-2 min. Ta av från värme.

Tillsätt ost & vitlök
5

Ta ut plåten när det återstår 3-4 min av potatisens tillagningstid. Strö riven ost och vitlök över potatis, och ringla över lite olivolja. Fortsätt rosta tills ost är gyllene, 3-4 min.

6

Lägg upp klyftpotatis, lax och sallad på tallrikar. Pensla lax med balsamicoglaze, och ringla resterande balsamicoglaze över salladen. Servera med pestodressing.