Kyckling och ris kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker kyckling, morötter och broccoli och glaserar dem med en ljuvlig sås med sweet chili, sojasås, sesamfrön och apelsin. Vi serverar kyckling och grönsaker med krämigt vitlöksris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
150
Jasminris
250
Broccoli
1
Morot
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Apelsin
40
Sweet chilisås
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vetemjöl (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 5)
1
Vatten (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Smält smör [½ msk | 1 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i ytterligare 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk vid behov).
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli och morot under omrörning tills mjuka, 4-5 min. Krydda med salt och peppar. Lägg över till en tallrik.
Medan grönsakerna steks, blanda vetemjöl [3 msk | 6 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.
Vänd kyckling i mjölmix och ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att påskynda grönsakernas tillagningen.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Torka ur stekpannan och hetta upp den igen med olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kycklingen steks, halvera apelsin och pressa apelsinjuice i en liten skål. Rör i sweet chilisås, sojasås, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av sesamfrön.
Sänk till medelvärme när kyckling är genomstekt.
Tillsätt sås och grönsaker till stekpannan. Koka tills såsen har tjocknat något, 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med apelsinglaserad kyckling och grönsaker.
Garnera med resterande sesamfrön.