Amerikansk chorizo-pytt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk chorizo-pytt

Amerikansk chorizo-pytt

med karamelliserad lök och örtdressing

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med amerikansk chorizo-pytt med paprika, tomater, rostad potatis, spenat, vitlök och Worcestershiresås. Ljuvliga tillbehör är karamelliserad lök och örtdressing med persilja.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

1

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

1

Lök

125

Körsbärstomater

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

½

Lime

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 3)

½

Olivolja (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

½

Salt (steg 4)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)676 kcal
Energi (kJ)2828 kJ
Fett35.9 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater63.6 g
varav socker20.9 g
Protein19.8 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär chorizo i 1 cm tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda yoghurt, hälften av persiljan, en skvätt limejuice, salt och peppar i en liten skål. 

Karamellisera lök
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs lök i 2-3 min, eller tills den har mjuknat.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt. Stek i ytterligare 7-8 min, eller tills karamellliserad.

Lägg över lök i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek chorizo & grönsaker
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en ny, stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo, paprika, körsbärstomater och salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, tills grönsakerna mjuknat något.

Tillsätt vitlök och worcestershiresås, och sjud i 4-5 min.

Tillsätt potatis
5

Rör i rostad potatis och spenat i stekpannan med chorizo.

Servera
6

Lägg upp chorizo-pytt i skålar och toppa med karamelliserad lök.

Ringla över örtdressing.

Strö över resterande persilja.