American-style bakad potatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American-style bakad potatis

American-style bakad potatis

med stekt bacon och krispig tranbärssallad

Ikväll drömmer vi oss bort till Amerika och lagar American-style bakad potatis med vitlök! Vi toppar vår potatis med stekt bacon, salladslök och gräddfil, och serverar den med en fräsch tranbärssallad med kålmix, gurka, äpple och solroskärnor.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Gurka

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

140 g

Bacon, tärnad

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kålmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

10 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2604 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett26.2 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater74.5 g
varav socker27.7 g
Protein21.9 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel och placera dem på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter [1/2 påse, 2P], salt och peppar.

Rosta tills gyllene, 30-35 min.

Förbered frukt & grönt
2

Skär gurka i tunna halvmånar.

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek bacon
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

Tillsätt BBQ-sås
4

Ta stekpannan av värme och låt den svalna något.

Rör sen i BBQ-såsbaconen täcks. Ställ åt sidan.

Blanda tranbärssallad
5

Blanda kålmix, gurka, äpple och tranbär i en stor skål.

Rör i gräddfil [2 msk | 4 msk] och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp bakad potatis och tranbärssallad på tallrikar.

Toppa potatis med bacon, lite salladslök och generöst med gräddfil.

Garnera tranbärssallad med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P], salladslök och solroskärnor [1/2 påse, 2P].