Bakad potatis är en riktig retrorätt som kan varieras i all oändlighet. Här hämtar vi inspiration från USA och toppar den cajunrostade potatisen med BBQ-bacon, krispig kålsallad och krämig gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Bakpotatis
½ st
Kålrabbi, vit
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
150 g
Kålmix
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Lök
1 st
Äpple
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel.
Placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka lök.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och lök i 4–5 min, eller tills gyllene.
Ta stekpannan av värme och låt den svalna något.
Rör sen i BBQ-sås så bacon täcks. Ställ åt sidan.
Blanda kålmix, kålrabbi och äpple i en stor skål.
Rör ner hälften av gräddfilen och krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp bakad potatis och sallad på tallrikar.
Toppa potatis med resterande gräddfil, bacon och lite salladslök.
Garnera sallad med resterande salladslök och solroskärnor.