Bakad potatis på amerikanskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakad potatis på amerikanskt vis

Bakad potatis på amerikanskt vis

med krispig kålsallad, bacon och gräddfil

Bakad potatis är en riktig retrorätt som kan varieras i all oändlighet. Här hämtar vi inspiration från USA och toppar den cajunrostade potatisen med BBQ-bacon, krispig kålsallad och krämig gräddfil.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Bakpotatis

½ st

Kålrabbi, vit

10 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

150 g

Kålmix

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2690 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett26.3 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater80.7 g
varav socker26.6 g
Protein21.8 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel.

Placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka lök.

Stek bacon och lök
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och lök i 4–5 min, eller tills gyllene.

Tillsätt BBQ-sås
4

Ta stekpannan av värme och låt den svalna något.

Rör sen i BBQ-sås så bacon täcks. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
5

Blanda kålmix, kålrabbi och äpple i en stor skål.

Rör ner hälften av gräddfilen och krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp bakad potatis och sallad på tallrikar.

Toppa potatis med resterande gräddfil, bacon och lite salladslök.

Garnera sallad med resterande salladslök och solroskärnor.