HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVitlöksmarinerad Fläskytterfilé
topBanner
Vitlöksmarinerad fläskytterfilé

Vitlöksmarinerad fläskytterfilé

med kokt potatis och rostad broccoli

Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat ikväll. Vi steker fläskytterfilé, tills den är gyllene och perfekt krispig. Samtidigt kokar vi potatis, som vi sen blandar med basilika och smör, och rostar broccoli & morötter. Vi toppar med krämig aioli, och så är maten klar att serveras!

Taggar:Under 650 kcalSnabbGlutenfriBarnvänligProteinrikMax 50g kolhydrater
Allergener:ÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Broccoli

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Basilika

300 g

Fläskytterfilé

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)643 kcal
Energi (kJ)2691 kJ
Fett34.7 g
varav mättat13 g
Kolhydrater40.83 g
varav socker7.7 g
Protein39.81 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt. Bryn i 2 min per sida. Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-15 min. Ta ut köttet och låt det vila under folie tills servering.

2

Ta ut smörfrån kylskåpet. Lägg ner potatis i en kastrull med kallt, saltat vatten och koka upp. Koka i 15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och sätt åt sidan under lock.

3

Skär broccoli i 2 cm små buketter. Skiva morot tunt.

4

Fördela broccoli och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-12 min, eller tills mjuka och genomstekta.

5

Finhacka basilika. Blanda smör[2 msk | 4 msk], basilika, salt [1/4 tsk | 1/ 2 tsk] och peppari en skål. Skär kött i 2 cm breda skivor.

6

Lägg upp fläskytterfilé, kokt potatis, basilikasmör och rostade grönsaker på tallrikar. Servera med aioli.