Vietnamesiska nötfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiska nötfärstacos

Vietnamesiska nötfärstacos

med asiatisk majonnäs och knapriga jordnötter

Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majonnäs. Grymt gott!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

½ st

Röd chili

½ st

Lime

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

225 g

Nötfärs

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

60 g

Salladsmix

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3671 kJ
Energi (kcal)877 kcal
Fett55.7 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater64.7 g
varav socker7.3 g
Protein34.7 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Riv ingefära (oskalad) fint. Riv (eller pressa) vitlök fint. 

Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka myntablad och jordnötter.

Skölj salladsmix.

Stek nötfärs
2

Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sojasås, vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice i en liten skål.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 3-4 min, tills brynt. 

Tillsätt marinad och sjud i 2-3 min, tills tjocknad och väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
3

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
4

Fyll tortillas med köttfärs, sallad och morot.

Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.