Vietnamesisk larb på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk larb på nötfärs

Vietnamesisk larb på nötfärs

med asiatisk majonnäs och chili

Larb är en asiatisk rätt där köttfärs steks med kryddor och serveras med olika tillbehör. Vår version ger dig ett festligt fyrverkeri av smaker och färger med inspiration från Vietnam. Vi steker nötfärs, morot, zucchini och schalottenlök och kryddar med ingefära, sojasås och chili. Vi serverar den underbara köttfärsbowlen med ris och krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

1 st

Schalottenlök

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 st

Ingefära

½ st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Långkornigt vitt ris

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3406 kJ
Energi (kcal)814 kcal
Fett47.1 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater72.5 g
varav socker8.2 g
Protein31.3 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull med lock på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Riv ingefära (oskalad) fint.

Riv zucchini [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) grovt.

Finhacka schalottenlök.

Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och skär i tunna skivor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Stek ingefära och lök
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs ingefära [2 msk | 4 msk] och schalottenlök i 1–2 min, tills väldoftande och mjuk.

Stek kött och grönsaker
4

Tillsätt nötfärs, morot, zucchini, en nypa salt och peppar till stekpannan. Stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt soja och chili
5

Tillsätt sojasås och chili till stekpannan, och stek i ytterligare 2 min.

Ta av stekpannan från värmen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och köttfärs i skålar.

Toppa med hackad gurka och ringla över asiatisk majonnäs.