Vietnamesisk kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med långkornigt ris och snabb myntasallad

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Långkornigt vitt ris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majonnäs, chili och jordnötter.

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

60 g

Salladsmix

150 g

Långkornigt vitt ris

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3797 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett42.9 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker21.1 g
Protein39.6 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Blanda marinad
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv ingefära (oskalad).

Skär lime i klyftor.

Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sweet chilisås, en skvätt limejuice, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål. 

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Riv morot (oskalad).

Grovhacka myntablad. 

Blanda mynta, salladsmix, hälften av moroten, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4-5 min tills brynt och genomstekt.

Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i 2-3 min, tills väldoftande. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hacka jordnötter
5

Medan kyckling steks, grovhacka jordnötter.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs.

Garnera med jordnötter.