Vietnamesisk vegofärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk vegofärsbowl

Vietnamesisk vegofärsbowl

med vitlökskokt ris och söt mangosalsa

I kväll blir det en snabblagad vegetarisk bowl med vietnamesiska smaker till middag. Vi steker vegofärs med grönsaker och en mängd härliga kryddor och serverar den i en skål med vitlöksris, mangosalsa och morotsband. Till sist toppar vi med örtmajonnäs, mynta och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

½ st

Kålrabbi, vit

2 st

Morot

½ st

Mango

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

2 tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3602 kJ
Energi (kcal)861 kcal
Fett36.3 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater103.3 g
varav socker25.9 g
Protein25.8 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär lime i klyftor.

Skala och riv ingefära fint.

Riv hälften av moroten grovt och skala resten i långa band med en potatisskalare.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 1–2 min, eller tills lätt brynt.

Sänk till medelvärme. Tillsätt riven morot, chili, limesaft, resterande vitlök, ingefära, socker, sojasås och vatten till stekpannan. Blanda väl och sjud i 6–8 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered frukt & grönt
4

Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander- och myntablad.

Blanda mangosalsa
5

Blanda majonnäs, hälften av örterna, en skvätt vatten, salt och en nypa peppar till en tunnare konsistens i en liten skål.

Blanda kålrabbi, mango och en nypa salt och peppar i en stor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till mangosalsan.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med mangosalsa, morotsband och vegofärs.

Ringla över örtmajonnäs och garnera med resterande koriander och mynta.