Gyros-inspirerad bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros-inspirerad bulgurbowl

Gyros-inspirerad bulgurbowl

med gurk- och tomatsallad och myntamajo

Vad står på menyn i kväll? Jo, en vegetarisk gyros-inspirerad bulgurbowl med massor av goda ingredienser. Vi kryddar vår bulgur med grönsaksbuljong och za'atar och toppar den med vegokebab som vi steker i vår egen kryddblandning Vitlöksflörter, riven morot och en tomat- och gurksallad med syrlig citrondressing. Sedan serverar vi vår bowl med myntamajonnäs och oreganokryddade pitachips.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Sesam
Soja
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ g

Torkad oregano

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

8 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Rödlök

½ st

Citron

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 portionspåse

Mynta

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4001 kJ
Energi (kcal)956 kcal
Fett55.9 g
varav mättat55.2 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker10.7 g
Protein29.1 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Gör tortillachips
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Blanda oregano [1/2 paket, 2P], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Skär tortillas i 3 cm breda band.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och ringla över oreganoolja. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Riv morot (oskalad) grovt.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Rör ner za'atar i färdig bulgur. Ställ åt sidan under lock.

Blanda sallad
3

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Grovhacka gurka och tomat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda rödlök, en skvätt citronsaft, gurka, tomat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda myntamajonnäs
4

Finhacka myntablad.

Blanda srirachamajonnäs, mynta, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek vegokebab
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande. Ta av pannan från värme.

TIPS: Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper för att suga upp överflödig olja.

Servera
6

Lägg upp bulgur, morot, vegokebab och sallad i skålar.

Ringla över myntamajonnäs och servera med oreganochips.