Veggie kebab loaded baking potatoes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie kebab loaded baking potatoes

Veggie kebab loaded baking potatoes

with cabbage salad and ranch dressing

Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med linser, lök, morot och spenat. Grytan får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Milda Mahal, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighed. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris och rostad aubergine, och så toppar vi med en crunchy chili- och jordnötsolja.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Barnvänlig
Vegetarisk
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

1 st

Lök

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Panamat

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2631 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett28 g
varav mättat53.6 g
Kolhydrater68.4 g
varav socker21.1 g
Protein26 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Ansa aubergine och halvera på längden. Skär varje halva i kvartar på längden, och sen i halvor på bredden. Placera aubergine i ett lager på en stor plåt med bakpapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar* och hälften av Milda Mahal. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills gyllene och möra . Ta sen ut aubergine från ugnen och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
2

Skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa morot (oskalad), skär i kvartar på längden, och tärna i små bitar på bredden. Skölj linser i en sil under kallt vatten*.

Koka curry
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek lök och morot under omrörning i 2 min. Tillsätt resterande Milda Mahal, tomatpuré [½ st, 2P], vitlök och linser, och koka under omrörning i 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1½ dl | 3 dl], sojasås [½ st, 2P], och grönsaksbuljong. Blanda och koka upp, sjud sen på låg värme tills linserna är färdiga, 20-25 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten* om curryn är för tjock. När linserna är färdiga, tillsätt spenat och blanda tills den har sloknat. Krydda med salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar*.

Koka ris
4

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör koriander- och jordnötsolja
5

Grovhacka koriander. Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Finhacka jordnötter. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda koriander, jordnötter, limezest, och olivolja* [1 1/2 msk | 3 msk] i en liten skål. TIPS: Tillsätt chili om du tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och curry i skålar, och toppa aubergine. Ringla över koriander- och jordnötsolja och servera med limeklyftor vid sidan av.