Vegetariska grillost-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska grillost-tacos

Vegetariska grillost-tacos

med karamelliserad rödlök och avokadocrema

Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta grillost-tacos med tomat, salladsblad och grillost kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadocrema.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

2 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Sallad

½ g

Torkad oregano

½ st

Citron

1 st

Avokado

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4010 kJ
Energi (kcal)958 kcal
Fett55.4 g
varav mättat26.9 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker16.8 g
Protein37 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skär tomat i tunna skivor.

Bryt av salladsblad. 

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs lök under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och stek tills löken har karamelliserats, 3-5 min.

Lägg över till en skål. 

Marinera grillost
3

Under tiden, blanda vitlök, oregano [½ paket, 2P], lite olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Vänd grillost i marinaden.

Gör avokadocrema
4

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Blanda avokado, majonnäs, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek grillost
5

Torka försiktigt ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek grillost i 2-3 min per sida, eller tills gyllene. 

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och grillost.

Ringla över avokadocrema och servera med resterande citronklyftor.