topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med rödkålsslaw och rostad klyftpotatis

Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.

Taggar:
Enkel
Vegetarisk
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Senap
Ägg
Mjölk
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Salladslök

75 g

Rödkål, förskuren

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

6 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 4)

2 msk

Ketchup (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3695 kJ
Energi (kcal)883 kcal
Fett38 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater105.1 g
varav socker23.8 g
Protein29.4 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på to 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

 

Gör rödkålsslaw
2

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna. Vispa ihop hälften av majonnäsen och en skvätt vatten i en medelstor skål, till flytande konsistens. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner rödkål.

 

Stek färs och lök
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stekpanna på medelhög värme. Stek vit salladslök och vegofärs i 4-5 min, eller tills lätt brynta.

 

Krydda färs
4

Sänk till medelvärme och rör i ketchup, senap [1/2 paket, 2P], Worcestershiresås och vatten [1 msk | 2 msk]. Smaka av med salt och peppar. Ta av från värme och täck med lock

 

Värm burgerbröd
5

Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av klyftpotatisens tillagningstid.

 

Servera
6

Dela burgerbröd på mitten och bre resterande majonnäs på bottenhalvan. Toppa med vegofärs och en sked rödkålsslaw. Strö över lite grön salladslök, och strö resten över klyftpotatisen. Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.