Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Salladslök
75 g
Rödkål, förskuren
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
6 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Morot
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 4)
2 msk
Ketchup (steg 4)
Sätt ugnen på to 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna. Vispa ihop hälften av majonnäsen och en skvätt vatten i en medelstor skål, till flytande konsistens. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner rödkål.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek vit salladslök och vegofärs i 4-5 min, eller tills lätt brynta.
Sänk till medelvärme och rör i ketchup, senap [1/2 paket, 2P], Worcestershiresås och vatten [1 msk | 2 msk]. Smaka av med salt och peppar. Ta av från värme och täck med lock
Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av klyftpotatisens tillagningstid.
Dela burgerbröd på mitten och bre resterande majonnäs på bottenhalvan. Toppa med vegofärs och en sked rödkålsslaw. Strö över lite grön salladslök, och strö resten över klyftpotatisen. Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.