Vegetarisk dönerkebabtallrik
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk dönerkebabtallrik

Vegetarisk dönerkebabtallrik

med grekisk ostsallad och vitlökssås

Kebabtallrik är en klassiker på många svenska pizzerior. Vår lättlagda version görs med vegokebab och härliga färska grönsaker. Vi bygger vår tallrik med gyllenrostade pommes i botten och tillsätter sedan grekisk sallad och vegokebab som stekts med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Självklart toppar vi kvällens middag med en krämig vitlökssås.

Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 g

Souvlaki kryddmix

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Panamat

½ st

Vitlöksklyfta

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Lök

1 st

Gurka

1 st

Sallad

1 st

Tomat

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

37.5 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3356 kJ
Energi (kcal)802 kcal
Fett47.8 g
varav mättat63.2 g
Kolhydrater58 g
varav socker12.5 g
Protein34.1 g
Salt7.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Gör vitlökssås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda vitlök, gräddfil och majonnäs i en liten skål.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Förbered grönsaker
3

Ansa sallad och separera och finhacka salladsbladen.

Grovhacka tomat och gurka.

Skär rädisor [1/2 påse, 2P] i tunna skivor.

Smula salladsost.

Skär lök i tunna skivor.

Stek vegokebab
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek vegokebab och lök med Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Blanda sallad
5

Blanda sallad, tomat, salladsost, rädisor, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar och toppa med sallad och vegokebab.

Ringla över vitlökssås.